Ciasto jest banalnie proste i niesamowicie smaczne, więc chętnie do niego powróciliśmy robiąc je ostatnio na ogródkowe śniadanie u Cioci Doroty i Wujka Piotrka.
Składniki:
- 4 banany
- 2 szklanki mąki razowej (ew. zwykłej)
- 1/2 szklanki brązowego cukru (ew. białego)
- 2 łyżeczki sody lub proszku do pieczenia
- 1/4 szklanki wody
- 1/3 szklanki oleju
- 1/3 szklanki płatków owsianych
- szczypta soli
- bakalie wg uznania
Przygotowanie:
Banany rozgnieść widelcem, wymieszać łyżką z resztą składników, przełożyć do formy keksowej i piec 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Banany rozgnieść widelcem, wymieszać łyżką z resztą składników, przełożyć do formy keksowej i piec 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz