wtorek, 6 listopada 2012

gruszki i imbir

Mama będąca ponownie na diecie bezmlecznej znów poszuje przepisów na ciasta bez jakichkolwiek produktów mlecznych. A kiedy Mama poszkuje przepisu na jakieś przysmaki z pomocą zawsze przychodzi Kwestia Smaku!

Przepyszne ciasto gruszkowo-imbirowe dla malutkich Alergików i Mam malutkich Alergików, jeśli tylko zwykłe masło zastąpimy masłem roślinnym.

4 komentarze:

  1. och wygląda niesamowicie, czy możesz podać przepis? staram się nie jest nic z produktów mlecznych, nie pic mleka, choć bardzo lubię kawę zbożową z odrobina mleka, a sojowe nie jest wskazane ze względu na fakt wykorzystania w nim soi modyfikowanej genetycznie i z nawozami.
    Ciasto wygląda przepysznie, czy dzieci chętnie jędzą?
    z ciast muszę sprawdzić w moje książce którą przywiozłam z Schumacher College, będą przepisy bez mleka.

    OdpowiedzUsuń
  2. Oto link do przepisu: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_wloska/ciasto_gruszkowo_imbirowe/przepis.html
    Ciasto jest naprawdę pyszne i równie słodkie. Nasz starszy Synek je uwielbia!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wciąż wiesz jestem poza domem gdzie mam książkę z przepisami które mogą Cie interesować, ale pamiętam o Was.
    Wszystkiego dobrego, dziękuję za link do przepisu

    Pozdrowienia!

    OdpowiedzUsuń